Mange nordmenn elsker å grille, samtidig setter de aller fleste bort grillen om høsten. Det er kanskje mulig å grille under tak selv når gradestokken viser dobbelt minus, men det er kanskje vanligere å vente med grillingen til det er litt varmere i luften. Hvis du begynner med forberedelsene nå, er alt klart til når du faktisk kan begynne å grille igjen.
Gass eller kull – valget er ditt
Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder om du skal velge kullgrill eller gassgrill, men gass er for mange et enklere og lettere tilgjengelig alternativ. Det er raskere å få i gang grillen, og det er bare å trykke på en knapp når du har lyst å grille noen delikate retter.
Samtidig har kull selvfølgelig sin helt egne sjarm, det er befriende enkelt å grille meg kull i store eller små griller. Dessuten trenger en kullgrill ikke koste mer enn noen hundrelapper, det er kanskje greit å ha begge deler tilgjengelig?
Du kan grille akkurat hva du vil
På samme måte som det ikke finnes noen regler når det kommer til valget mellom kull og gass, står du fritt til å grille nesten hva du vil. Ulike typer kjøtt er førstevalget for mange, alt fra koteletter og biffer til ulike typer pølser og hamburgere.
Å grille grønnsaker handler for noen om å lage tilbehør til andre retter, men det finnes også mange flotte grønnsaker som kan spille hovedrollen i et grillmåltid. Dessuten må vi ikke glemme de mange ulike grillostene som også kan være et supert alternativ.
Helt til slutt er det mulig å lage noen spennende desserter på grillen, for eksempel grillet banen, hveteboller på grillen eller kanskje dessertpizza eller grillet camembert? Mulighetene er uendelige, og det er bare å la fantasien få fritt spillerom. Hvis du tar deg av det praktiske allerede nå, kan du kose deg med grillen om få måneder.